"Artan Ekonomik Belirsizliğin Makroekonomik Etkileri" DAÜ'de tartışıldı

"Artan Ekonomik Belirsizliğin Makroekonomik Etkileri" DAÜ
Yayınlanma Tarihi: 12 Nisan 2022, Salı

Doğu Akdeniz Üniversitesi Ekonomik Araştırmalar Merkezi (DAÜ EKAME) ve DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi Ekonomi Bölümü, "Artan Ekonomik Belirsizliğin Makroekonomik Etkileri" başlıklı bir seminer düzenledi. Seminerin açılış konuşmasını DAÜ Ekonomi Bölüm Başkanı ve EKAME üyesi Prof. Dr. Mehmet Balcılar yaptı. Prof. Dr. Balcılar daha sonra Cardiff Üniversitesi'nden Prof. Dr. Engin Kara'yı tanıttı. İngiltere'de York Üniversitesi'nden Ekonomi alanında doktorasını aldıktan sonra, Cardiff Üniversitesi'nden önce Bristol Üniversitesi, Exeter Üniversitesi ve Belçika Merkez Bankası başta olmak üzere çeşitli kurumlarda araştırmacı olarak çalıştı. Akademik görevine ek olarak, şu anda IMF'de danışman olarak çalışmaktadır.

Prof. Dr. Engin Kara'nın araştırması ağırlıklı olarak firmaların fiyatlandırma davranışı, enflasyon, makroekonomik belirsizlik ve maliye politikasına odaklanmaktadır. Bu alanlardaki çalışmaları yaygın olarak tanınmaktadır ve Para Ekonomisi dergisi ve Para, Kredi ve Bankacılık dergisi gibi en iyi akademik dergilerde yayınlanmıştır. İşletme ve Ekonomi Fakültesi öğrencilerimiz seminere yoğun ilgi göstererek seminer odasını doldurdular, aktif olarak katıldılar ve zor sorular sordular.